program


Emil fra Lønneberg

Emil fra Lønneberg

Astrid Lindgrens elskede historie om skarnsknægten med et hjerte af guld.

»EEEEMIL«, råber Anton Svendsen, så det runger i hele Katholt. Nu er Emil fra Lønneberg igen kommet galt afsted. »Jeg gjorde det bare af godhed«, siger Emil, men det har far lidt svært ved at forstå, som han står dér med musefælden på storetåen

Emil er fuld af gode ideer – men det ender tit galt, og så må han en tur på værkstedet for at sidde og tænke lidt over sine gale streger, mens han snitter træmænd. Næsten 100 træmænd er det efterhånden blevet til.

Malkepigen Line er overbevist om, at Emil ender i helvede. Men Emils bedste ven, gårdskarlen Alfred og lillesøster Ida, synes begge, at Emil er god nok, præcis som han er.

Og selvom mor Alma vrider sine hænder i fortvivlelse over Emils uheldige hittepåsomhed, så aner hun en kommende sognerådsformand i sin kærlige og kloge søn.

I Folketeatrets nye version af Emil fra Lønneberg er der gang i teaterlegen, når Emils hoved sidder fast i suppeterrinen; når Ida hejses op i flagstangen; når Kommandusen falder i Emils ulvefælde; når Emil holder gilde for sognets fattiglemmer, og når vi møder Tyttebær- Maja, Tumbe-Jokum, Bette-Rikke og alle de andre vidunderlige figurer fra Astrid Lindgrens fortælling om en skarnsknægt med hjertet på rette sted.

I Lønneberg holdes der både sommer- og vinterfest i denne teaterudgave, som byder på et gensyn med nogle af de mest uforglemmelige skarnsstreger, sat ind i en legende og musikalsk ramme. Georg Riedels musik fra filmene om Emil er lagt i hænderne på et hold instrumentspillende skuespillere under ledelse af den musikalske troldmand Anders Ortman, der også skabte det musikalske univers til Folketeatrets Ronja Røverdatter, Mio, Min Mio og Peter Pan.

Forfatter: Astrid Lindgren

Oversættelse og bearbejdning: Ninette Mulvad

Instruktion: Leiv Arne Kjøllmoen

Scenografi: Nadia Nabil

Kapelmester: Anders Ortman – sidder på scenen

Musiker Ida Nørby

Medvirkende: Michael Slebsager (I rollen som Emil ses Michael Slebsager, som også kunne opleves som Peter Pan), Peder Holm Johansen, Jesper Riefensthal, Tine Gotthelf, Morten Bo Koch, Sofie Alhøj m.fl.

Producent: Folketeatret

 

 

 

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: